Antichrist

Antichrist

Beste mede gelovigen,

Jullie hebben mij een beetje kennen en ik jullie. In dit geval is het idee om een boek te gaan lezen uitgegroeid naar een lezing over dit boek ondersteund door een LifeStream op You Tube.


Lees ons laatste Persbericht


YouTube livestream

 

 

Ik kreeg dat boek voor mijn verjaardag vorig jaar en ben het gaan lezen tijdens het rouwproces van mijn overleden neef Piet. Op veel punten kreeg ik vragen een aanvullende opmerkingen over het boek want, jullie kennen me wel, ik graaf altijd wat dieper om het te kunnen begrijpen. Dat heb ik aan de auteur voorgelegd en na veel stapjes en ideetjes is dat lezen uitgegroeid naar een poging om mijn oude wens de secularisatie, de ontkerkelijking een halt toe te roepen.

Parallel heb ik vorig jaar voor mezelf besloten me meer in de pastorale richting te ontwikkelen en ook die was voortgekomen uit de vraag waarom lopen de mensen nu zo massaal weg van zo’n mooie boodschap en gaan ze nu vrijwillig kerken dicht gooien en met niet werkende mondkapjes rondlopen. Ik vond er maar een verklaring voor en dat is de opkomende macht van de anti-christ, de multinationals en de superijken. Rijk zijn we in het westen allemaal en daar leven we ook naar. Maar daarmee groeit ook de tegenstelling tussen de liefde van Jezus die hier 100% aantoonbaar is geweest en de haat, nijd en jaloezie die geld met zich brengt.

Orkest Foto
Concerto Amore


Het is niet gelukt om deze lezing te houden in het pan van de Ontmoeting maar we hebben een open deur gekregen van het bestuur van de Passie, mede omdat ik deze lezing onder mijn andere handelsnaam Riscman mag organiseren. Riscman vangt de klappen op en dominee van Reenen de inhoudelijke vragen middels zijn eigen mail adres dominee@riscman.nl. De website is binnenkort weer aktief. De dominee heeft ook een eigen mailadres predikant@hhgoldebroek.nl**** AntiChrist ****